Test

Werken aan werkgeluk, hoe doe je dat? 

Jij vindt dus dat werken aan werkgeluk overbodig is? Iedereen heeft recht op zijn of haar eigen overtuiging, natuurlijk, maar wist je dat gelukkige werknemers significant geëngageerder en productiever zijn, minder fouten maken en meer winst opleveren voor hun organisatie? Toch wel nuttig voor een bedrijf, niet?
Als jij je werkgeluk volledig in de handen van jouw baas of een CHO aanstelt, dan wens ik je veel succes met deze visie. Werkgeluk is immers een gedeelde verantwoordelijkheid. Als die CHO met initiatieven komt die iedereen vrolijk maken, behalve jou, dan heb je dikke pech! Ja, je organisatie moet de juiste omgeving scheppen, maar jij hebt de ultieme sleutel in handen voor jouw eigen (werk)geluk.
Als werkgeluk ingebakken zit in de bedrijfscultuur, heb je al een sterke start. Een duidelijk gedefinieerde set aan visie, waarden en normen vormen de ideale voedingsbodem voor werkgeluk, maar een zaadje heeft wel water nodig om verder te kunnen groeien. En een flinke portie zon! Dus die bedrijfscultuur moet dat werkgeluk ook echt uitdragen en tot leven brengen.
De dag dat enkel een fruitmand, pingpongtafel of gymzaal voor duurzaam werkgeluk zorgen, is de dag dat Godot verschijnt. Ik roep dan ook elke CEO, HR-director, corporate well-being verantwoordelijke, preventieadviseur en leidinggevende op om te stoppen met geld te verspillen aan losstaande initiatieven die soms zelfs meer kwaad doen dan goed, en in te zetten op een doordachte werkgelukstrategie!
Werken aan werkgeluk is veelzijdig en doe je best geïntegreerd, duurzaam en stap voor stap. Stop met geldverspilling en frustratie creëren door losse interventies zonder visie of totaalbeleid. Pak eerst de basis aan en werk structureel aan de werk- tevredenheid van je medewerkers. Werk daarna een sterk welzijnsbeleid uit op mensenniveau. Zo kan je op een gezonde manier verder toewerken naar werkgeluk met een ROI waar de ganse organisatie wel bij vaart. Incorporeer werkgeluk in je bedrijfscultuur en werk vanuit gedeelde verantwoordelijkheid: bundel de krachten vanuit management, leidinggevenden, en medewerkers zelf.

Bye Bye burn-out

Burn-out. Misschien wel het modewoord van de dag. Maar wat is een burn-out precies? Hoe kan je een burn-out bij jezelf en bij anderen herkennen? Kan je anderen helpen bij burn-out? En vooral: hoe kan je een burn-out voorkomen of, als je reeds slachtoffer bent, hoe kan je het tij doen keren? Je ontdekt er alles over in deze keynote. 

Sterker dankzij stress

Stress omzetten van last naar kracht: leuk in theorie, maar hoe begin je eraan? Dankzij deze keynote ontdek je hoe je jouw potentieel obstakel kan ombuigen in een powertool. Je krijgt inzichten in welke soorten stress er bestaan en het effect dat ze op lichaam en geest hebben. Tot slot zoomen we in op de kracht van stress. Gezonde stress verhoogt je prestatiedrang, maakt je alert en boost je creatieve brein.

Versterk je brein, verbeter je geheugen!

Mentale prestaties zijn de sleutel tot succes, maar ook tot de kwaliteit van ons leven. In deze keynote ontdek je hoe jouw geheugen werkt, stel je vast dat multitasking niet werkt en leer je hoe je maximaal kan focussen waardoor jouw werkefficiëntie gevoelig verhoogt. Een absolute aanrader voor iedereen die moeite heeft met timemanagement, prioriteiten stellen en de juiste keuzes maken. 

Mindful werken

Dat mindful leven stress vermindert, is al langer bewezen. Tijdens deze keynote lichten we de principes van mindfulness toe en plaatsen we ze binnen de werkrealiteit van de deelnemers. We leren hoe meer bewust te zijn van wat we doen op dit moment in plaats van te piekeren over gisteren of morgen. We geven concrete tips mee om minder stress toe te laten en meer rust te creëren. We nodigen de deelnemers uit om mindful te bewegen. 

Ban de kikker uit je brein

Ken jij dat ook? Het gevoel van “mist” in je hoofd, precies of je leeft in een “waas” en je bent niet gefocust? De wetenschap spreekt over “brain fog”, flink te vergelijken met een “brain frog” die je hoofd vult met vermoeiend gekwaak en je concentratie lijkt te vernietigen met zijn zenuwachtige sprongetjes. Niets doen is geen optie: de mist in je brein leidt op langere termijn tot een afname van concentratie, geheugenproblemen, breinfuncties die uitvallen en zelfs dementie… Hoog tijd dus om de mist te doen opklaren! Maar hoe?? Ontdek het in deze inspirerende keynote!

De kracht van constructieve communicatie

Communiceren. We doen het dagelijks en op zoveel manieren en toch is niet iedereen hier even sterk in. Echt goed communiceren is een hele uitdaging. In deze keynote ontdek je hoe je je communicatie kan verbeteren. Hoe kan je effectiever communiceren? Hoe kan je meer impact maken met je communicatie? Hoe pak je moeilijke gesprekken aan? Aan de hand van inzichten, tips, tricks en praktische oefeningen leer je hoe je elke communicatie omtovert tot een win-win gesprek aan de hand van een positieve insteek. Een absolute aanrader om de ware kracht van communicatie te ontdekken!

Conflicthantering: tem de tijger in je taal!

Dagelijks kunnen we in contact komen met uitgesproken en minder uitgesproken conflicten. Omgaan met mensen kan soms lastig zijn, en zelfs nog uitdagender wanneer men de dingen helemaal anders ziet dan jij. Weet je in dit soort situaties niet echt wat te zeggen? Heb je wel een ideaal weerwoord op een negatieve opmerking, maar durf je het niet uit te spreken uit angst om lange tenen te verpletteren? Dan is deze keynote echt iets voor jou!

Je leert hoe je frustratie kan voorkomen en hoe je ruimte kan maken om te zeggen wat je denkt of voelt. Griet biedt tips en handvaten om je comfortabeler te voelen in een situatie waar de communicatie stroef verloopt. Daarnaast ontdek je ook hoe je conflicten kan vermijden of hanteren door een constructieve aanpak. Kortom, we temmen de tijger in je taal en maken er een spinnend katje van!

Werkgeluk werkt!

Hoe gelukkig ben jij op het werk? Kijk je ernaar uit om aan de slag te gaan of voelt het aan als een verplichting? Welke impact heb jij zelf op je werkgeluk? Of is het de taak van je leidinggevende of je werkgever om te zorgen dat jij gelukkig bent in je job?

Deze keynote helpt je ontdekken hoe je je goed kan voelen in je job en welk verschil jij zelf kan maken. En ja, het is ook mogelijk om daar samen met je werkgever werk van te maken. Griet geeft je inspiratie, inzichten en oefeningen om je werkgeluk in handen te nemen – en de glimlachgarantie krijg je er gratis bij.