Boek Van Welvaart naar Werkgeluk

Van welvaart naar werkgeluk

Onder druk van de queeste naar welvaart en de ethos van hard werken, werden overwerkte mensen massaal ziek. Er ontstond een gezond besef dat het zo niet verder kon en er kwam steeds meer aandacht voor welzijn. Welzijn op het werk werd opgenomen in de wetgeving en bij bedrijven werd geschreven aan een welzijnsbeleid. Om welzijn uit de taboesfeer te halen, is er iets meer nodig. Momenteel zitten we op het kantelpunt van welzijn naar werkgeluk, een bijzondere transformatie die logisch voortvloeit uit wat voorafging. 

Griet Deca neemt je op sleeptouw door een boeiende wereld in volle verandering op basis van de kennis en inzichten uit haar bijna twintigjarige carrière als bedrijfstrainer. Ze biedt handvaten voor houvast op de cakewalk van feiten, anekdotes en theorieën zodat de huidige (onder)stromen die gezondheid op de werkvloer met zich mee zouden kunnen brengen alle kans op slagen krijgen. 

"Dit boek verhaalt, versterkt, illustreert en inspireert. Wat Griet vertelt is gedragen door ervaring, verontwaardiging, engagement en hoop. Een inspirerend verhaal met veel inzichten waar een mens iets mee kan. Het vormt een mooie basis voor wie verder wil en eindelijk eens werk wil maken van werkgeluk."
Leo Bormans
Auteur "The World Book of Happiness​"
Van welvaart naar werkgeluk
Van welvaart naar werkgeluk
"We zijn in ons leven meer dan 4 miljoen minuten op het werk en spenderen meer tijd op het werk dan met onze partner en onze kinderen. Wie geen leuk werk heeft, is vaak geen leuk mens. Het kost je energie, je bent dan niet de meest inspirerende collega, je klanten voelen dit, je gaat leeg naar huis waar je dan ook meestal niet de meest levenslustige partner, moeder, vader, enz.. bent. Het kan anders!
In dit boek voel ik dezelfde visie en missie van Tryangle en Passion for Work: Héél veel mensen inspireren om hun droomleven of droombedrijf te realiseren zodat werkgeluk common sense wordt!!"
Katrin Van de Water over boek van Welvaart naar Werkgeluk
Katrin Van De Water
Zaakvoerster Passion for Work
"Ik heb het boek in één ruk uitgelezen! Hoe Griet onderzoek en praktijk afwisselt met de nodige anekdotes is tof om te lezen. Het maakt deze materie toegankelijk voor een heel breed publiek.
En het is meer dan duidelijk dat er werk aan de winkel is in zovele bedrijven.
Griet toont zowel een diepe overtuiging voor het zinvolle werk dat ze levert als haar expertise. Ook voor mezelf was het een eyeopener: Dankzij het boek besef ik dat de nodige zelfzorg te snel wordt vergeten."
Hilde Desmet
Auteur "Kilo's Tranen"
Van welvaart naar werkgeluk
Van welvaart naar werkgeluk
"Een goed informatief en duidelijk boek welk inzicht geeft in een nobel streven voor #werkgeluk!"​
Jeroen de Voogd over boek van Welvaart naar Werkgeluk
Jeroen de Voogd
Country Manager BeNeLux WD-40.be
Ik heb het boek in één dag uitgelezen nadat ik Griet hoorde spreken in Brussel.
Interessant! En heel herkenbaar!
Linda Vandevelde
HR Director Value Retail (Maasmechelen Village)
Van welvaart naar werkgeluk
Van welvaart naar werkgeluk
"Informatief, plezant, leesbaar voor iedereen met interesse voor wat de gevolgen zijn van de nieuwe wereld van het werken op het werkgeluk van de mens. De nieuwe wereld bulkt namelijk van de mogelijkheden om als mens medewerker te zijn, of andersom.
En toch is de business pain in deze sterk veranderende arbeidsomstandigheden enorm: vele gemotiveerde, geïnspireerde en getalenteerde mensen vallen uit met een burn-out!"
Anoniem
Lezer "Van Welvaart naar Werkgeluk"