Inspireer je team, organisatie of gemeenschap met een keynote die het publiek op het puntje van z’n stoel zet.

Vind: inspiratiemoment November '23

Fotocredit: STYN.be

Haal Griet Deca op je podium als je op zoek bent naar:

Keynotes van Griet Deca

Welzijn en werkgeluk: mythe of realiteit?

Met een heuse burn-out epidemie op de werkvloer, hebben veel bedrijven het moeilijk in de snel veranderende maatschappij. Er wordt alsmaar meer gevraagd op minder tijd en zo ervaart de plichtsgetrouwe mens een spanning tussen de eisen van de job en het eigen welzijn.

Bestaat er zoiets als een aanpak die de mens centraal zet in het bedrijfsleven? Of moeten medewerkers daar hun eigen verantwoordelijkheid in opnemen? 

Is welzijn op het werk en werkgeluk een mythe of een realiteit?

How to screw up happiness at work

Steeds meer mensen begrijpen hoe aan de keerzijde van stress en burn-out werkgeluk blinkt. Een groeiend aantal bedrijven zijn vandaag bereid om te werken aan werkgeluk. En tegelijk trappen meer en meer bedrijven in de val van enkele “happiness killers” die werkgeluk om zeep helpen. Meestal onbewust. Altijd ongewild.

In deze keynote deelt Chief Happiness Griet Deca de grootste happiness killers die organisaties veel geld kosten, contraproductief werken en die Griet bijna dagelijks tegenkomt op werkvloeren in België.

De 32urenweek: feiten en fabels

Misschien wel een van de hotste topics in de media vandaag: 32u werken voor een voltijds loon. Realistisch of compleet van de pot gerukt?

Tryangle werkt in deze realiteit sinds september 2023. Niet toevallig, maar wel geïnspireerd door talrijke testcases uit verschillende landen. Wat kunnen we leren van deze proefprojecten? Wat zegt de wetenschap? Kom het ontdekken in deze keynote.

Feedback ontrafeld

Feedback is een cruciaal aspect van gezonde communicatie. We denken vaak veel, maar zeggen we ook wat we denken? En hoe brengen we onze boodschap over als we constructief willen zijn? Hoe ga je om met feedback die op je pad komt of juist niet op het moment dat je het nodig hebt? 

Al deze vragen zullen een duidelijk antwoord vinden tijdens deze keynote. Verwacht praktische tips en technieken, best & horrible practices, inzichten en een vleugje humor.

Stress intomen, burn-out voorkomen

Hoee ongezonde stress tijdig herkennen? Welke typische signalen kunnen je tijdig een wake-up call geven zonder (ernstig) ziek te worden? Burn-out is hierbij heus niet de enige dreiging…

In deze keynote schetsen we een kort maar krachtig stresskader en verkennen we de verschillende stadia van burn-out om daarna onmiddellijk in actie te schieten met inzichten, tips en technieken om gezonder met stress om te gaan zodat je je veerkracht kan verhogen zo ongezonde stress voor kan blijven!

Welzijn en werkgeluk: why, how & what?

Het lijkt je misschien onvoorstelbaar en toch is het waar: ook in jouw organisatie kan je werken aan werkgeluk! En dit op zowel individueel niveau, teamlevel als op vlak van de organisatie.

Kom ontdekken hoe je dat kan aanpakken tijdens deze inspirerende keynote die je aanzet tot denken en uitnodigt tot doen. Verzeker je van een verzameling tips, tools en onmiddellijk toepasbare technieken om ook binnen jouw organisatie werk te maken van werkgeluk.

De arbeidsdeal: Digital Detox voor meer werkgeluk 

Hoe kijk jij naar de digitale wereld? Benieuwd en geprikkeld of geïrriteerd en overprikkeld? Digitalisering maakt veel mogelijk, maar brengt onbewust en ongewild ook vaak stress, concentratieverlies, nervositeit, uitputting of extra druk met zich mee, zowel privé als op het werk. Daarnaast kunnen al deze digitale tools ook nog eens de grenzen tussen privé en werk vervagen en daardoor overspanning en zelfs burn-out extra in de hand werken. 

Het goede nieuws is dat je deze negatieve spiraal kan stopzetten door bewuster om te gaan met digitale communicatiemiddelen en zo ook mentaal te kunnen loskoppelen van het werk. Geen evidentie, maar broodnodig!

In deze keynote ontdek je alles over digistress, het belang van deconnecteren en heel wat tips voor een gezond(er) gebruik van digitale tools. Het eindresultaat? Meer rust en stabiliteit binnen de tsunami aan informatie en digitale toepassingen en meer mogelijkheden om ook mentaal te kunnen deconnecteren van je werk Deze sessie kadert binnen de arbeidsdeal en het recht op deconnectie.

Constructieve conflicthantering: tem de tijger in je taal

Dagelijks kunnen we in contact komen met uitgesproken en minder uitgesproken conflicten. Omgaan met mensen kan soms lastig zijn, en zelfs nog uitdagender wanneer men de dingen helemaal anders ziet dan jij.

Weet je in dit soort situaties niet echt wat te zeggen? Heb je wel een ideaal weerwoord op een negatieve opmerking, maar durf je het niet uit te spreken uit angst om lange tenen te verpletteren? Weet je altijd pas achteraf wat je had moeten zeggen? Dan is deze sessie echt iets voor jou!

Je leert hoe je frustratie kan voorkomen en hoe je ruimte kan maken om te zeggen wat je denkt of voelt. We bieden tips en handvaten om je comfortabeler te voelen in een situatie waar de communicatie stroef verloopt. We tonen je ook hoe je conflicten kan vermijden of hanteren door een constructieve aanpak. Kortom, we temmen de tijger in je taal en maken er een spinnend katje van!

Stimuleer een positieve mindset

Je moet niet altijd en overal positief zijn, maar met een realistisch-optimistische kijk op de realiteit kom je wel een eind verder. Je fysieke en mentale gezondheid gaan erop vooruit, je zelfvertrouwen neemt toe en je stressniveau daalt. 

En het goede nieuws? Iedereen kan dit leren! In deze sessie helpen we je het mechanisme van de mindset ontcijferen en boosten we je positiviteit en optimisme.

 

Embracing equity op de werkvloer

In deze postmoderne tijden hopen we dat we alle taboes voorbij zijn en dromen we van een wereld waarin discriminatie geen plaats meer heeft. De realiteit toont ons helaas vaak een heel ander scenario. Loonsgelijkheid? You wish! Geen glazen plafond? Dream on! Vrouwen in de hoogste bedrijfsregionen? Veel te beperkt. 

Laten we samen bouwen aan een wereld zonder vooroordelen, stereotypen en discriminatie, om een gendergelijke gemeenschap te smeden, waar diversiteit wordt gewaardeerd en gevierd. Of waar het onderwerp tenminste toch al constructief bespreekbaar is. Zonder ons doel voorbij te schieten of in de huidige valkuilen te trappen. “Graag, maar hoe dan?” Kom het ontdekken in de keynote van Griet Deca, een vrouw die haar mannetje staat in een wereld vol ongelijkheid.

Fotocredit: STYN.be

Well-being at work: mythe of realiteit?

Met een heuse burn-out epidemie op de werkvloer, hebben veel bedrijven het moeilijk in de snel veranderende maatschappij. Er wordt alsmaar meer gevraagd op minder tijd en zo ervaart de plichtsgetrouwe mens een spanning tussen de eisen van de job en het eigen welzijn. 

Bestaat er zoiets als een aanpak die de mens centraal zet in het bedrijfsleven? Of moeten medewerkers daar hun eigen verantwoordelijkheid in opnemen? Is welzijn op het werk een mythe of een realiteit?

Werken aan werkgeluk: why, how & what?

Het lijkt je misschien onvoorstelbaar en toch is het waar: ook in jouw organisatie kan je werken aan werkgeluk! En dit op zowel individueel niveau, teamlevel als op vlak van de organisatie. 

Kom ontdekken hoe je dat kan aanpakken tijdens deze inspirerende keynote die je aanzet tot denken en uitnodigt tot doen. Verzeker je van een verzameling tips, tricks en onmiddellijk toepasbare technieken om ook binnen jouw organisatie werk te maken van werkgeluk.

The Happy Pack Leader

The Happy Pack of the Happy Leader? Beide komen aan bod in deze keynote die de link tussen leadership en de hondensport agility gebruikt als uitgangspunt.

Wat kan je als leidinggevende leren van de honden wereld en meer specifiek van werken met honden? Hoe kan je er als leider voor zorgen dat je team productief en gelukkig is (en blijft)? Ontdek hoe je als Happy Pack Leader je team in beweging brengt op zo’n manier dat jullie topresultaten behalen en graag en goed samenwerken.

Van een bedrijfscultuur vol zagen naar #koffiezonderklagen

“Werken?! Ik word daar zo moe van! Trouwens, mijn werkgever is alleen maar uit op geld en trekt zich van zijn werkvolk niets aan. En mijn collega’s komen ook alleen maar naar de bureau om de gazet te lezen. Aftellen tot aan mijn pensioen ja!” Daar is Chief Happiness Griet Deca het absoluut niet mee eens. Tijd voor een kopje #koffiezonderklagen! 

Na een wetenschappelijke definitie van werkgeluk neemt Griet je graag mee naar de realiteit op de werkvloer. Daar vinden we heel wat happiness killers die bedrijven vaak in de praktijk omzetten zonder het te beseffen. Jammer! Zeker als je weet dat werkgeluk een stevige ROI met zich meebrengt voor zowel de medewerker, de leidinggevende als de organisatie.

Van welvaart naar werkgeluk: het verhaal van een culturele evolutie door de ogen van een Chief Happiness Officer

Onder druk van de queeste naar welvaart en de ethos van hard werken, werden overwerkte mensen massaal ziek. Er ontstond een gezond besef dat het zo niet verder kon en er kwam steeds meer aandacht voor welzijn. Welzijn op het werk werd opgenomen in de wetgeving en bij bedrijven werd geschreven aan een welzijnsbeleid. Om welzijn uit de taboesfeer te halen, is er iets meer nodig. Momenteel zitten we op het kantelpunt van welzijn naar werkgeluk, een bijzondere transformatie die logisch voortvloeit uit wat voorafging.

Griet Deca neemt je op sleeptouw door een boeiende wereld in volle verandering op basis van de kennis en inzichten uit haar bijna twintigjarige carrière als bedrijfstrainer. Ze biedt handvaten voor houvast op de cakewalk van feiten, anekdotes en theorieën zodat de huidige (onder)stromen die gezondheid op de werkvloer met zich mee zouden kunnen brengen alle kans op slagen krijgen.

Klaar voor een smaakmaker?

Bekijk deze (Engelstalige) keynote van 5 minuten

Griet Deca in actie

Op deze events, webinars en trainingen kan je Griet binnenkort aan het werk zien:

Webinar: Vergroot je adaptieve intelligentie

Het lijkt wel alsof onze wereld sneller dan ooit tevoren draait. Change is een constante voor velen. Om nog maar te zwijgen over de impact van Artificiële Intelligentie (AI) waar zoveel mensen bang van zijn. We kunnen dus maar beter ons aanpassingsvermogen versterken om de beste oplossingen te bedenken en zo vlot te navigeren doorheen alle veranderingen.

In dit interactief webinar verklapt Griet Deca hoe je (naast je IQ en EQ) ook je AQ, je adaptieve intelligentie, kan aanscherpen.

Vrijdag 14 juni 2024 (9u)
Tryangle – online

Opleiding Corporate Well-Being & Happiness at Work Ambassador

In deze driedaagse opleiding van Tryangle co-founders Griet Deca en Kim Hilgert krijg je de laatste wetenschappelijke achtergronden en alle relevante theoretische kennis, best practices en praktische tools in handen om welzijn en werkgeluk op de agenda te zetten en levend te houden.

Vrijdag 15 + 22 + 29 november 2024 
Tryangle – Gent (Het Achterhuis)

Griet Deca aan het woord

Terugblik: on-demand webinars en panelgesprekken

On Demand webinar: Stress en Burn-out Preventie – stresssignalen herkennen 

Een vroege detectie en preventie van stress kan heel wat problemen voorkomen. Het is immers mogelijk om tekenen van toxische stress te (h)erkennen en bespreekbaar te maken en op die manier aan primaire en secundaire preventie te doen.
En dit is precies wat aan bod komt in dit webinar. Griet Deca zet de belangrijkste inzichten op een rijtje zodat je stress en burn-out beter leert begrijpen, kan herkennen en effectief kan aanpakken.

On-demand webinar
Tryangle – Online

On Demand webinar:
Oplossingen voor toxisch leiderschap

Kom in dit webinar te weten wat de waarschuwingssignalen zijn van toxisch gedrag en krijg handvaten om in te grijpen, er mee om te gaan en de situatie om te buigen naar een gezondere werkcultuur met meer welzijn, werkplezier en werkgeluk.

On-demand webinar
Tryangle – Online

Terugblik panelgesprek: Welzijn bespreekbaar maken binnen de organisatie

Een gezonde speak-up cultuur is een belangrijk fundament voor een robuust welzijnsbeleid.

In dit panelgesprek ontdek je tips, best practices, concrete handvaten en praktijkvoorbeelden om naar een gedragen speak-up cultuur te evolueren.

Baanbrekende Werkgever & Tryangle – Online

Podcast afleveringen om te herbeluisteren:

Podcast ‘Hoe Werken Jou Gelukkig Maakt’

Je kan Griet Deca aan het woord horen in de podcast “Alle seizoenen van het leven” van Réjane Malfait. 

Het werd een ontzettend boeiend gesprek over welzijn en werkgeluk. Je krijgt er heel wat inzichten in wat het betekent om te bouwen aan een leven waarin werk en privé elkaar ontmoeten. 

Herbeluister de podcast van 13 oktober 2021 
Tryangle

Mijn 2 millimeter missie:
iedereen een glimlach

Ben je al bekend met de rol Chief Happiness Officer? DO YOU sprak met Griet, die deze titel met enorm veel plezier draagt en uitvoert.
Ze legt uit hoe je als organisatie ervoor kunt zorgen dat zoveel mogelijk mensen gelukkig zijn op de werkvloer.

DO YOU

De Try a Different Angle Podcast

In deze podcast gaan Griet Deca en Kim Hilgert in gesprek met organisaties om meer te weten te komen over hun visie op welzijn en geluk op het werk en hoe ze het aanpakken.

Tryangle

SOS Werkgeluk

Werkgeluk tips in 5 minuten? Ja, zeker!

In deze podcast/vodcast reeks geven Griet Deca en Kim Hilgert geven concrete tips rond een specifiek probleem of uitdaging op de werkvloer in korte, informatieve afleveringen.

Tryangle

Welzijn pak je best laag per laag aan

De sleutel voor een sterk welzijns- of werkgelukbeleid? Werkgevers pakken hun queeste richting werkgeluk best laag per laag aan.

In deze podcast aflevering van ZigZagHR gingen Tryangle co-founders Kim Hilgert en Griet Deca in gesprek met Lesley Arens over hoe welzijn in alles verweven zit, hoe Tryangle onlangs de 4-dagen werkweek introduceerde en werpen ze een blik op de 2024 workplace well-being trends.

Tryangle & ZigZagHR

Morning Meeting with Griet Deca

Onlangs ging Griet Deca in gesprek met Annemie Peeters van Meet your Mind over omgaan met verandering en veerkracht.

Tryangle & Meet Your Mind

Een strategisch well-being programma begint bij de leidinggevende én jezelf

Griet Deca en Caroline Savoye gingen in gesprek met Lesley Arens over hoe organisaties met een duurzaam well-being programma het verschil maken.
Kom meer te weten over hoe organisaties stress kunnen voorkomen, hoe stresspreventie een deel wordt van de bedrijfscultuur en wat een sterk well-being beleid maakt.

Tryangle, NCOI Learning & ZigZagHR

Welzijn op het werk doe je niet voor medewerkers maar met medewerkers

Welzijn op het werk hoeft niet altijd veel tijd of geld te kosten. Werkgeluk is ook helemaal niet fluffy maar levert zelfs een stevige ROI op. Je moet er gewoon ‘aan beginnen’. Een podcast over welzijn op het werk, over werkgeluk én over cactussen.

Tryangle & ZigZagHR

Griet Deca iets beter leren kennen?

Podcast “40+ en kinderwens maar nog niet afgeschreven”

Griet Deca is “mamita” van een energieke peuterdochter. Ze is ook zaakvoerder van Tryangle, waarin ze met haar team werkt rond geluk op de werkvloer. Griet wilde altijd een jonge moeder worden. Het draaide ietwat anders uit: ze werd het uiteindelijk op haar 42ste, samen met haar vrouw Els.

In deze aflevering vertelt Griet over de rauwheid van hun
lange kinderwenstraject: “Ik werd op de duur mijn eicellen.” Maar ook over de ongelooflijk
mooie en verrijkende dingen die het heeft opgeleverd.

Viki Peeters

Workshops en webinars

Stop burn-out: Hoe ongezonde stress tijdig herkennen?

Burn-out. Misschien wel het modewoord van de dag.

Maar wat is een burn-out precies? Hoe kan je een burn-out bij jezelf en bij anderen herkennen? Kan je anderen helpen bij burn-out? En vooral: hoe kan je een burn-out voorkomen of, als je reeds slachtoffer bent, hoe kan je het tij doen keren? Je ontdekt er alles over in deze workshop of webinar.

Stress & burn-out

Sterker dankzij stress

Stress omzetten van last naar kracht: leuk in theorie, maar hoe begin je eraan? Dankzij deze workshop ontdek je hoe je jouw potentieel obstakel kan ombuigen in een powertool. Je krijgt inzichten in welke soorten stress er bestaan en het effect dat ze op lichaam en geest hebben. Tot slot zoomen we in op de kracht van stress. Gezonde stress verhoogt je prestatiedrang, maakt je alert en boost je creatieve brein.

Stress & burn-out

Versterk je brein, verbeter je geheugen

Mentale prestaties zijn de sleutel tot succes, maar ook tot de kwaliteit van ons leven. In deze keynote ontdek je hoe jouw geheugen werkt, stel je vast dat multitasking niet werkt en leer je hoe je maximaal kan focussen waardoor jouw werkefficiëntie gevoelig verhoogt. Een aanrader voor iedereen die moeite heeft met timemanagement, prioriteiten stellen en de juiste keuzes maken. 

Stress & burn-out

Mindful werken

Dat mindful leven stress vermindert, is al langer bewezen. Tijdens deze keynote lichten we de principes van mindfulness toe en plaatsen we ze binnen de werkrealiteit van de deelnemers. We leren hoe meer bewust te zijn van wat we doen op dit moment in plaats van te piekeren over gisteren of morgen. We geven concrete tips mee om minder stress toe te laten en meer rust te creëren. We nodigen de deelnemers uit om mindful te bewegen. 

Stress & burn-out

Ban de kikker uit je brein

Ken jij dat ook? Het gevoel van “mist” in je hoofd, precies of je leeft in een “waas” en je bent niet gefocust? De wetenschap spreekt over “brain fog”, flink te vergelijken met een “brain frog” die je hoofd vult met vermoeiend gekwaak en je concentratie lijkt te vernietigen met zijn zenuwachtige sprongetjes. 

Niets doen is geen optie: de mist in je brein leidt op langere termijn tot een afname van concentratie, geheugenproblemen, breinfuncties die uitvallen en zelfs dementie… Hoog tijd dus om de mist te doen opklaren! Maar hoe?? Ontdek het in deze inspirerende keynote!

Stress & burn-out

Werkgeluk werkt

Hoe gelukkig ben jij op het werk? Kijk je ernaar uit om aan de slag te gaan of voelt het aan als een verplichting? Welke impact heb jij zelf op je werkgeluk? Of is het de taak van je leidinggevende of je werkgever om te zorgen dat jij gelukkig bent in je job? 

Deze workshop helpt je ontdekken hoe je je goed kan voelen in je job en welk verschil jij zelf kan maken. En ja, het is ook mogelijk om daar samen met je werkgever werk van te maken. Griet geeft je inspiratie, inzichten en oefeningen om je werkgeluk in handen te nemen – en de glimlachgarantie krijg je er gratis bij.

Werkgeluk

Conflicthantering: tem de tijger in je taal!

Dagelijks kunnen we in contact komen met uitgesproken en minder uitgesproken conflicten. Omgaan met mensen kan soms lastig zijn, en zelfs nog uitdagender wanneer men de dingen helemaal anders ziet dan jij. Weet je in dit soort situaties niet echt wat te zeggen? 

Dan is deze workshop of webinar echt iets voor jou! Je ontdekt hoe je frustratie kan voorkomen en hoe je ruimte kan maken om te zeggen wat je denkt of voelt. Griet biedt tips en handvaten om je comfortabeler te voelen in een situatie waar de communicatie stroef verloopt. Daarnaast ontdek je ook hoe je conflicten kan vermijden of hanteren door een constructieve aanpak. Kortom, we temmen de tijger in je taal en maken er een spinnend katje van!

Communicatie

De kracht van constructieve communicatie

Communiceren. We doen het dagelijks en op zoveel manieren en toch is niet iedereen hier even sterk in. Echt goed communiceren is een hele uitdaging. In deze keynote ontdek je hoe je je communicatie kan verbeteren. Hoe kan je effectiever communiceren? 

Hoe kan je meer impact maken met je communicatie? Hoe pak je moeilijke gesprekken aan? Aan de hand van tips & tricks, inzichten en praktische oefeningen leer je hoe je elke communicatie omtovert tot een win-win gesprek aan de hand van een positieve insteek. Een absolute aanrader om de ware kracht van communicatie te ontdekken!

Communicatie