Inspireer je team, organisatie of gemeenschap met een keynote die het publiek op het puntje van z’n stoel zet.

Griet Deca keynote speaker

Haal Griet Deca op je podium als je op zoek bent naar:

Keynotes van Griet Deca

Well-being at work: mythe of realiteit?

Met een heuse burn-out epidemie op de werkvloer, hebben veel bedrijven het moeilijk in de snel veranderende maatschappij. Er wordt alsmaar meer gevraagd op minder tijd en zo ervaart de plichtsgetrouwe mens een spanning tussen de eisen van de job en het eigen welzijn. 

Bestaat er zoiets als een aanpak die de mens centraal zet in het bedrijfsleven? Of moeten medewerkers daar hun eigen verantwoordelijkheid in opnemen? Is welzijn op het werk een mythe of een realiteit?

Werken aan werkgeluk: why, how & what?

Het lijkt je misschien onvoorstelbaar en toch is het waar: ook in jouw organisatie kan je werken aan werkgeluk! En dit op zowel individueel niveau, teamlevel als op vlak van de organisatie. 

Kom ontdekken hoe je dat kan aanpakken tijdens deze inspirerende keynote die je aanzet tot denken en uitnodigt tot doen. Verzeker je van een verzameling tips, tricks en onmiddellijk toepasbare technieken om ook binnen jouw organisatie werk te maken van werkgeluk.

The Happy Pack Leader

The Happy Pack of the Happy Leader? Beide komen aan bod in deze keynote die de link tussen leadership en de hondensport agility gebruikt als uitgangspunt.

Wat kan je als leidinggevende leren van de honden wereld en meer specifiek van werken met honden? Hoe kan je er als leider voor zorgen dat je team productief en gelukkig is (en blijft)? Ontdek hoe je als Happy Pack Leader je team in beweging brengt op zo’n manier dat jullie topresultaten behalen en graag en goed samenwerken.

Van een bedrijfscultuur vol zagen naar #koffiezonderklagen

“Werken?! Ik word daar zo moe van! Trouwens, mijn werkgever is alleen maar uit op geld en trekt zich van zijn werkvolk niets aan. En mijn collega’s komen ook alleen maar naar de bureau om de gazet te lezen. Aftellen tot aan mijn pensioen ja!” Daar is Chief Happiness Griet Deca het absoluut niet mee eens. Tijd voor een kopje #koffiezonderklagen! 

Na een wetenschappelijke definitie van werkgeluk neemt Griet je graag mee naar de realiteit op de werkvloer. Daar vinden we heel wat happiness killers die bedrijven vaak in de praktijk omzetten zonder het te beseffen. Jammer! Zeker als je weet dat werkgeluk een stevige ROI met zich meebrengt voor zowel de medewerker, de leidinggevende als de organisatie.

Van welvaart naar werkgeluk: het verhaal van een culturele evolutie door de ogen van een Chief Happiness Officer

Onder druk van de queeste naar welvaart en de ethos van hard werken, werden overwerkte mensen massaal ziek. Er ontstond een gezond besef dat het zo niet verder kon en er kwam steeds meer aandacht voor welzijn. Welzijn op het werk werd opgenomen in de wetgeving en bij bedrijven werd geschreven aan een welzijnsbeleid. Om welzijn uit de taboesfeer te halen, is er iets meer nodig. Momenteel zitten we op het kantelpunt van welzijn naar werkgeluk, een bijzondere transformatie die logisch voortvloeit uit wat voorafging.

Griet Deca neemt je op sleeptouw door een boeiende wereld in volle verandering op basis van de kennis en inzichten uit haar bijna twintigjarige carrière als bedrijfstrainer. Ze biedt handvaten voor houvast op de cakewalk van feiten, anekdotes en theorieën zodat de huidige (onder)stromen die gezondheid op de werkvloer met zich mee zouden kunnen brengen alle kans op slagen krijgen.

Griet aan het woord

Een overzicht van de events en webinars waar je Griet aan het werk kan zien:

Webinar: Vermijd een team-out!

Medewerkers geven massaal aan dat ze zich niet goed voelen, dat ze het contact met de collega’s missen en dat hun engagement hieronder lijdt. Naast burn-out ligt nu ook team-out op de loer: het verlies van verbondenheid en voeling met het team door langdurig thuiswerken. 

Corporate Well-Being experten Kim Hilgert en Griet Deca vertellen je aan de hand van inzichten, tips en best en horrible practices hoe je als manager, teamleader of afdelingsverantwoordelijke de connectie kan versterken en kan blijven bouwen aan een veerkrachtig en gemotiveerd team op afstand.

Maandag 26 april 2021 (12h30)
Gratis webinar – Tryangle

Webinar: Verrassend veerkrachtig

Vandaag zit iedereen op zijn tandvlees en toch moeten we allemaal nog een tandje bijsteken. Steeds meer mensen schudden het hoofd en zuchten hoe ze echt niet meer kunnen. We zijn moe. En snakken naar verlichting. Versoepeling. Vrijheid.

In deze moeilijke tijden is veerkracht geen overbodige luxe, maar een absolute noodzaak. In dit webinar deelt Stress- en Burn-out Coach Griet Deca inzichten, tips en technieken die je zullen helpen om verrassend veerkrachtig uit de hoek te komen.

Maandag 3 mei 2021 (9h00)
Gratis webinar – Tryangle

Live Online Training: Non-verbale communicatie, de (online) kneepjes van het vak

In deze online workshop word je bewust van de impact van je lichaamstaal en je stem. Wist je dat een groot deel van het effect van je boodschap wordt gecreëerd door non-verbale communicatie zoals lichaamshouding, stem, intonatie, mimiek en oogcontact? Wil je het gewenste effect bereiken en impact maken met je boodschap, dan is het belangrijk met non-verbale communicatie aan de slag te gaan!

Woensdag 16 Juni 2021 (9h00 – 12h30)
Live Online Training – Tryangle 

Live Online Training: Futureproof Leadership

Effectieve leiders zijn zelfbewuste leiders, zeker in tijden van crisis. Meer dan ooit is er nood aan reflectie en laat het hoofd van de meeste leidinggevenden daar nu net niet naar staan wanneer je met jouw team in woelig water terecht komt. Hoe pak je dat aan, stilstaan bij je gedrag en je (voorbeeld)rol als leider in moeilijke tijden? Aan de hand van best & horrible practices nodigt leidinggevende Griet Deca je uit om jouw opties te verkennen.

Donderdag 9 December 2021 (9h00 – 17h00)
Online training – Tryangle

Workshops en webinars

Stop burn-out: Hoe ongezonde stress tijdig herkennen?

Burn-out. Misschien wel het modewoord van de dag.

Maar wat is een burn-out precies? Hoe kan je een burn-out bij jezelf en bij anderen herkennen? Kan je anderen helpen bij burn-out? En vooral: hoe kan je een burn-out voorkomen of, als je reeds slachtoffer bent, hoe kan je het tij doen keren? Je ontdekt er alles over in deze workshop of webinar.

Stress & burn-out

Sterker dankzij stress

Stress omzetten van last naar kracht: leuk in theorie, maar hoe begin je eraan? Dankzij deze workshop ontdek je hoe je jouw potentieel obstakel kan ombuigen in een powertool. Je krijgt inzichten in welke soorten stress er bestaan en het effect dat ze op lichaam en geest hebben. Tot slot zoomen we in op de kracht van stress. Gezonde stress verhoogt je prestatiedrang, maakt je alert en boost je creatieve brein.

Stress & burn-out

Versterk je brein, verbeter je geheugen

Mentale prestaties zijn de sleutel tot succes, maar ook tot de kwaliteit van ons leven. In deze keynote ontdek je hoe jouw geheugen werkt, stel je vast dat multitasking niet werkt en leer je hoe je maximaal kan focussen waardoor jouw werkefficiëntie gevoelig verhoogt. Een aanrader voor iedereen die moeite heeft met timemanagement, prioriteiten stellen en de juiste keuzes maken. 

Stress & burn-out

Mindful werken

Dat mindful leven stress vermindert, is al langer bewezen. Tijdens deze keynote lichten we de principes van mindfulness toe en plaatsen we ze binnen de werkrealiteit van de deelnemers. We leren hoe meer bewust te zijn van wat we doen op dit moment in plaats van te piekeren over gisteren of morgen. We geven concrete tips mee om minder stress toe te laten en meer rust te creëren. We nodigen de deelnemers uit om mindful te bewegen. 

Stress & burn-out

Ban de kikker uit je brein

Ken jij dat ook? Het gevoel van “mist” in je hoofd, precies of je leeft in een “waas” en je bent niet gefocust? De wetenschap spreekt over “brain fog”, flink te vergelijken met een “brain frog” die je hoofd vult met vermoeiend gekwaak en je concentratie lijkt te vernietigen met zijn zenuwachtige sprongetjes. 

Niets doen is geen optie: de mist in je brein leidt op langere termijn tot een afname van concentratie, geheugenproblemen, breinfuncties die uitvallen en zelfs dementie… Hoog tijd dus om de mist te doen opklaren! Maar hoe?? Ontdek het in deze inspirerende keynote!

Stress & burn-out

Werkgeluk werkt

Hoe gelukkig ben jij op het werk? Kijk je ernaar uit om aan de slag te gaan of voelt het aan als een verplichting? Welke impact heb jij zelf op je werkgeluk? Of is het de taak van je leidinggevende of je werkgever om te zorgen dat jij gelukkig bent in je job? 

Deze workshop helpt je ontdekken hoe je je goed kan voelen in je job en welk verschil jij zelf kan maken. En ja, het is ook mogelijk om daar samen met je werkgever werk van te maken. Griet geeft je inspiratie, inzichten en oefeningen om je werkgeluk in handen te nemen – en de glimlachgarantie krijg je er gratis bij.

Werkgeluk

Conflicthantering: tem de tijger in je taal!

Dagelijks kunnen we in contact komen met uitgesproken en minder uitgesproken conflicten. Omgaan met mensen kan soms lastig zijn, en zelfs nog uitdagender wanneer men de dingen helemaal anders ziet dan jij. Weet je in dit soort situaties niet echt wat te zeggen? 

Dan is deze workshop of webinar echt iets voor jou! Je ontdekt hoe je frustratie kan voorkomen en hoe je ruimte kan maken om te zeggen wat je denkt of voelt. Griet biedt tips en handvaten om je comfortabeler te voelen in een situatie waar de communicatie stroef verloopt. Daarnaast ontdek je ook hoe je conflicten kan vermijden of hanteren door een constructieve aanpak. Kortom, we temmen de tijger in je taal en maken er een spinnend katje van!

Communicatie

De kracht van constructieve communicatie

Communiceren. We doen het dagelijks en op zoveel manieren en toch is niet iedereen hier even sterk in. Echt goed communiceren is een hele uitdaging. In deze keynote ontdek je hoe je je communicatie kan verbeteren. Hoe kan je effectiever communiceren? 

Hoe kan je meer impact maken met je communicatie? Hoe pak je moeilijke gesprekken aan? Aan de hand van tips & tricks, inzichten en praktische oefeningen leer je hoe je elke communicatie omtovert tot een win-win gesprek aan de hand van een positieve insteek. Een absolute aanrader om de ware kracht van communicatie te ontdekken!

Communicatie