Inspireer je team, organisatie of gemeenschap met een keynote die het publiek op het puntje van z’n stoel zet.

Griet Deca keynote speaker

Haal Griet Deca op je podium als je op zoek bent naar:

  • Een energieke spreker die confronteert en enthousiasmeert;
  • Een authentieke storyteller die een wetenschappelijk verhaal in mensentaal vertelt;
  • Een dynamische public speaker die speelt met humor, veelzeggende stiltes en onvergetelijke oneliners;
  • Een ondernemende Chief Happiness die stoelt op bijna 20 jaar praktijkervaring binnen het bedrijfsleven;
  • Een doorwinterde stress- en burn-outcoach die zich onderdompelde in werkgeluk in binnen- én buitenland, met Denemarken op kop;
  • Een gedreven dame die vindt dat alles bespreekbaar moet kunnen zijn, zolang de timing maar goed zit en de manier waarop;
  • Een waardengedreven mens die vindt dat het haar missie is om andere mensen mee te helpen zoeken naar wat hen gezond(er) maakt én gelukkig(er).

Keynotes van Griet Deca

Well-being at work: mythe of realiteit?

Met een heuse burn-out epidemie op de werkvloer, hebben veel bedrijven het moeilijk in de snel veranderende maatschappij. Er wordt alsmaar meer gevraagd op minder tijd en zo ervaart de plichtsgetrouwe mens een spanning tussen de eisen van de job en het eigen welzijn. 

Bestaat er zoiets als een aanpak die de mens centraal zet in het bedrijfsleven? Of moeten medewerkers daar hun eigen verantwoordelijkheid in opnemen? Is welzijn op het werk een mythe of een realiteit?

Werken aan werkgeluk: why, how & what?

Het lijkt je misschien onvoorstelbaar en toch is het waar: ook in jouw organisatie kan je werken aan werkgeluk! En dit op zowel individueel niveau, teamlevel als op vlak van de organisatie. 

Kom ontdekken hoe je dat kan aanpakken tijdens deze inspirerende keynote die je aanzet tot denken en uitnodigt tot doen. Verzeker je van een verzameling tips, tricks en onmiddellijk toepasbare technieken om ook binnen jouw organisatie werk te maken van werkgeluk.

The Happy Pack Leader

The Happy Pack of the Happy Leader? Beide komen aan bod in deze keynote die de link tussen leadership en de hondensport agility gebruikt als uitgangspunt.

Wat kan je als leidinggevende leren van de honden wereld en meer specifiek van werken met honden? Hoe kan je er als leider voor zorgen dat je team productief en gelukkig is (en blijft)? Ontdek hoe je als Happy Pack Leader je team in beweging brengt op zo’n manier dat jullie topresultaten behalen en graag en goed samenwerken.

Van een bedrijfscultuur vol zagen naar #koffiezonderklagen

“Werken?! Ik word daar zo moe van! Trouwens, mijn werkgever is alleen maar uit op geld en trekt zich van zijn werkvolk niets aan. En mijn collega’s komen ook alleen maar naar de bureau om de gazet te lezen. Aftellen tot aan mijn pensioen ja!” Daar is Chief Happiness Griet Deca het absoluut niet mee eens. Tijd voor een kopje #koffiezonderklagen! 

Na een wetenschappelijke definitie van werkgeluk neemt Griet je graag mee naar de realiteit op de werkvloer. Daar vinden we heel wat happiness killers die bedrijven vaak in de praktijk omzetten zonder het te beseffen. Jammer! Zeker als je weet dat werkgeluk een stevige ROI met zich meebrengt voor zowel de medewerker, de leidinggevende als de organisatie.

Van welvaart naar werkgeluk: het verhaal van een culturele evolutie door de ogen van een Chief Happiness Officer

Onder druk van de queeste naar welvaart en de ethos van hard werken, werden overwerkte mensen massaal ziek. Er ontstond een gezond besef dat het zo niet verder kon en er kwam steeds meer aandacht voor welzijn. Welzijn op het werk werd opgenomen in de wetgeving en bij bedrijven werd geschreven aan een welzijnsbeleid. Om welzijn uit de taboesfeer te halen, is er iets meer nodig. Momenteel zitten we op het kantelpunt van welzijn naar werkgeluk, een bijzondere transformatie die logisch voortvloeit uit wat voorafging.

Griet Deca neemt je op sleeptouw door een boeiende wereld in volle verandering op basis van de kennis en inzichten uit haar bijna twintigjarige carrière als bedrijfstrainer. Ze biedt handvaten voor houvast op de cakewalk van feiten, anekdotes en theorieën zodat de huidige (onder)stromen die gezondheid op de werkvloer met zich mee zouden kunnen brengen alle kans op slagen krijgen.

Griet aan het woord

Een overzicht van de events en webinars waar je Griet aan het werk kan zien:

Workshop Cevora HR Congres

Doe jij een job die je graag doet? Of heb jij een job die je goed doet? Feit: iets dat je graag doet, doe je meestal ook wel goed, maar iets waar je goed in bent doe je niet persé graag… En daar knelt vaak het schoentje met de naam “competentiemanagement”. Ontdek in deze workshop hoe je talenten op de voorgrond kan brengen in jouw organisatie en hoe je er zo voor kan zorgen dat medewerkers zich als een vis in het water voelen. Een workshop vol interactie, inzichten en tips.

Donderdag 23 april 2020 – 11h25
Cevora HR Congres – The Egg Brussels

Webinar: Body language

In dit webinar leer je je bewust worden van je eigen lichaamstaal. We zoomen in op onbewuste handelingen die we allemaal doen en die je boodschap vaak ondermijnen. Je ontdekt hoe je je lichaamstaal en je stem kan versterken zodat je met meer impact kan communiceren.

Donderdag 23 april 2020 – 12h00
Online webinar – ism Bright Plus

Keynote – Duurzaam positief: de mindset voor duurzaam geluk op de werkvloer

Hoe komt het toch dat sommigen het glas altijd half vol vinden terwijl anderen vooral naar de lege helft lijken te staren? Voelt u uzelf wel eens verstarren voor een uitdaging waar uw collega net op kickt? En omgaan met tegenslag lijkt de ene zoveel vlotter af te gaan dan de ander. Waar zit het verschil? In deze inspirerende slotsessie ontdekt u alvast een deel van het antwoord! Chief Happiness Griet Deca neemt u mee op ontdekkingstocht rond evenwicht en selfmanagement.

Donderdag 23 april 2020 – 15h15
Management Assistant Studiedag Wolters Kluwer – Chocolate Nation Antwerpen

Webinar: De kracht van constructieve communicatie

Communiceren. We doen het dagelijks en op zoveel manieren en toch is niet iedereen hier even sterk in. Echt goed communiceren is een hele uitdaging. In dit webinar ontdek je hoe je je communicatie kan verbeteren. Hoe kan je effectiever communiceren? Hoe kan je meer impact maken met je communicatie? Hoe pak je moeilijke gesprekken aan? Al deze vragen en nog zoveel andere beantwoorden we tijdens dit webinar.

Maandag 27 april 2020 – 12h00
Online webinar – ism Wolters Kluwer

Boeklancering ‘in de wolken’

Stel dat je huidige klanten voor een heel lange tijd klant blijven. Stel dat zij zo enthousiast zijn dat ze je nieuwe klanten bezorgen, en dat je medewerkers de beste nieuwe medewerkers aanbrengen, waardoor je een tevredenheids-score van 11 op 10 haalt. Dit boek vertelt hoe je dat klaarspeelt: met Customer Delight Management. Ook Griet Deca komt als NN Gelukspersoonlijkheid van het jaar komt aan het woord in het kader van deze officiële lancering. 

Dinsdag 28 april 2020 – 12h00
Online webinar – ism Wolters Kluwer

Webinar: Ban de kikker uit je brein

Ken jij dat ook? Het gevoel van “mist” in je hoofd? De wetenschap spreekt over “brain fog”, flink te vergelijken met een “brain frog” die je hoofd vult met vermoeiend gekwaak en je concentratie lijkt te vernietigen met zijn zenuwachtige sprongetjes. Hoog tijd dus om de mist te doen opklaren!

Maandag 4 mei 2020 – 12h00
Online webinar – ism Wolters Kluwer

Webinar: Tem de tijger in je taal

Dagelijks kunnen we in contact komen met uitgesproken en minder uitgesproken conflicten. Weet je in dit soort situaties niet echt wat te zeggen? Dan is dit webinar echt iets voor jou! Je leert hoe je frustratie kan voorkomen en hoe je ruimte kan maken om te zeggen wat je denkt of voelt. 

Maandag 11 mei 2020 – 12h00
Online webinar – ism Wolters Kluwer

Webinar: Ongezonde stress en burn-out herkennen

Burn-out. Misschien wel het modewoord van de dag. Maar wat is een burn-out precies? Hoe kan je het bij jezelf en bij anderen herkennen? En vooral: hoe kan je een burn-out voorkomen of, als je reeds slachtoffer bent, hoe kan je het tij doen keren? 

Woensdag 13 mei 2020 – 12h00
Online webinar – ism Bright Plus

Webinar: Werken aan werkgeluk

Hoe gelukkig ben jij op het werk? Kijk je ernaar uit om aan de slag te gaan of voelt het aan als een verplichting? We helpen je ontdekken hoe je je goed kan voelen in je job en welk verschil jij zelf kan maken. En ja, het is ook mogelijk om daar samen met je werkgever werk van te maken. 

Maandag 18 mei 2020 – 12h00
Online webinar – ism Wolters Kluwer

Geen tijd en nog minder budget? Toch kan je werken aan werkgeluk!

Meer en meer bedrijven willen aan de slag rond werkgeluk. Echter, het idee leeft dat werkgeluk flink wat tijd kost en nog meer geld. Dat klopt niet! Werken aan werkgeluk kan je heel anders aanpakken. Hoe? Door creatief te kijken naar de realiteit en tools in te zetten die je misschien op het eerste gezicht niet meteen linkt aan werkgeluk, maak jij in een handomdraai een wereld van verschil voor jouw werkgeluk en dat van je collega’s. 

Dinsdag 2 juni 2020 – Happiness at Work sessie
Happy People Better Business – Eindhoven

Webinar: De impact van stress op communicatie 

Negatieve stress heeft een heel vervelende impact op onze communicatie. De ene slaat dicht onder spanning terwijl de ander er net dingen uitfloept waar je misschien beter twee keer over nadacht. In dit webinar ontrafelen we het mechanisme van stress. Laat stress je niet langer tot conflicten, misverstanden of agressieve communicatie brengen en schrijf je vandaag nog in!
 

Dinsdag 9 juni 2020 – 12h00
Online webinar – ism Bright Plus

Keynote – Happiness at work: mythe of realiteit?

Met een heuse burn-out epidemie vinden believers van de positieve psychologie het hoog tijd om werkgeluk te boosten. Terwijl de non-believers beweren dat werkgeluk een wollig would be verhaal is waar veel woorden aan hangen maar geen return aan vast hangt. Wie heeft gelijk? Is werkgeluk een mythe of realiteit? Op basis van wetenschappelijk onderzoek en business cases ontdek je meer over werkgeluk. Verwacht je aan een spreekster die kiest voor “Try a different angle” en glimlachgarantie!

Donderdag 1 oktober 2020 – Brussel
Employee Communication Day – Vonk

Keynote – Werken aan werkgeluk: why, how, what?

Het lijkt je misschien onvoorstelbaar en toch is het waar: ook in jouw organisatie kan je werken aan werkgeluk! En dit op zowel individueel niveau, teamlevel als op vlak van de organisatie. Deze keynote vertelt je hoe je dat kan aanpakken. Verzeker je van een verzameling tips, tricks en onmiddellijk toepasbare technieken om ook binnen jouw organisatie werk te maken van werkgeluk.

December 2020 – tbc
IMA – Thomas More Mechelen

Workshops en webinars

Bye Bye Burn-out

Burn-out. Misschien wel het modewoord van de dag.

Maar wat is een burn-out precies? Hoe kan je een burn-out bij jezelf en bij anderen herkennen? Kan je anderen helpen bij burn-out? En vooral: hoe kan je een burn-out voorkomen of, als je reeds slachtoffer bent, hoe kan je het tij doen keren? Je ontdekt er alles over in deze workshop of webinar.

Stress & burn-out

Sterker dankzij stress

Stress omzetten van last naar kracht: leuk in theorie, maar hoe begin je eraan? Dankzij deze workshop ontdek je hoe je jouw potentieel obstakel kan ombuigen in een powertool. Je krijgt inzichten in welke soorten stress er bestaan en het effect dat ze op lichaam en geest hebben. Tot slot zoomen we in op de kracht van stress. Gezonde stress verhoogt je prestatiedrang, maakt je alert en boost je creatieve brein.

Stress & burn-out

Versterk je brein, verbeter je geheugen

Mentale prestaties zijn de sleutel tot succes, maar ook tot de kwaliteit van ons leven. In deze keynote ontdek je hoe jouw geheugen werkt, stel je vast dat multitasking niet werkt en leer je hoe je maximaal kan focussen waardoor jouw werkefficiëntie gevoelig verhoogt. Een aanrader voor iedereen die moeite heeft met timemanagement, prioriteiten stellen en de juiste keuzes maken. 

Stress & burn-out

Mindful werken

Dat mindful leven stress vermindert, is al langer bewezen. Tijdens deze keynote lichten we de principes van mindfulness toe en plaatsen we ze binnen de werkrealiteit van de deelnemers. We leren hoe meer bewust te zijn van wat we doen op dit moment in plaats van te piekeren over gisteren of morgen. We geven concrete tips mee om minder stress toe te laten en meer rust te creëren. We nodigen de deelnemers uit om mindful te bewegen. 

Stress & burn-out

Ban de kikker uit je brein

Ken jij dat ook? Het gevoel van “mist” in je hoofd, precies of je leeft in een “waas” en je bent niet gefocust? De wetenschap spreekt over “brain fog”, flink te vergelijken met een “brain frog” die je hoofd vult met vermoeiend gekwaak en je concentratie lijkt te vernietigen met zijn zenuwachtige sprongetjes. 

Niets doen is geen optie: de mist in je brein leidt op langere termijn tot een afname van concentratie, geheugenproblemen, breinfuncties die uitvallen en zelfs dementie… Hoog tijd dus om de mist te doen opklaren! Maar hoe?? Ontdek het in deze inspirerende keynote!

Stress & burn-out

Werkgeluk werkt

Hoe gelukkig ben jij op het werk? Kijk je ernaar uit om aan de slag te gaan of voelt het aan als een verplichting? Welke impact heb jij zelf op je werkgeluk? Of is het de taak van je leidinggevende of je werkgever om te zorgen dat jij gelukkig bent in je job? 

Deze workshop helpt je ontdekken hoe je je goed kan voelen in je job en welk verschil jij zelf kan maken. En ja, het is ook mogelijk om daar samen met je werkgever werk van te maken. Griet geeft je inspiratie, inzichten en oefeningen om je werkgeluk in handen te nemen – en de glimlachgarantie krijg je er gratis bij.

Werkgeluk

Conflicthantering: tem de tijger in je taal!

Dagelijks kunnen we in contact komen met uitgesproken en minder uitgesproken conflicten. Omgaan met mensen kan soms lastig zijn, en zelfs nog uitdagender wanneer men de dingen helemaal anders ziet dan jij. Weet je in dit soort situaties niet echt wat te zeggen? 

Dan is deze workshop of webinar echt iets voor jou! Je ontdekt hoe je frustratie kan voorkomen en hoe je ruimte kan maken om te zeggen wat je denkt of voelt. Griet biedt tips en handvaten om je comfortabeler te voelen in een situatie waar de communicatie stroef verloopt. Daarnaast ontdek je ook hoe je conflicten kan vermijden of hanteren door een constructieve aanpak. Kortom, we temmen de tijger in je taal en maken er een spinnend katje van!

Communicatie

De kracht van constructieve communicatie

Communiceren. We doen het dagelijks en op zoveel manieren en toch is niet iedereen hier even sterk in. Echt goed communiceren is een hele uitdaging. In deze keynote ontdek je hoe je je communicatie kan verbeteren. Hoe kan je effectiever communiceren? 

Hoe kan je meer impact maken met je communicatie? Hoe pak je moeilijke gesprekken aan? Aan de hand van tips & tricks, inzichten en praktische oefeningen leer je hoe je elke communicatie omtovert tot een win-win gesprek aan de hand van een positieve insteek. Een absolute aanrader om de ware kracht van communicatie te ontdekken!

Communicatie